Aurinkopaneelit asennettuna orima
Aurinkopaneelit asennettuna omakotitaloon

Miten aurinkopaneelien takaisinmaksuaika määritellään?

Aurinkopaneelit ja takaisinmaksuaika on aika, joka kuluu aurinkosähköjärjestelmäsi maksamiseen kokonaan sähkölaskussasi. Katso lisää laskurilla

Se lasketaan ottamalla järjestelmän asennuksen kokonaiskustannukset, vähentämällä sitten aurinkoenergian kannustimet ja/tai alennukset sekä kuukausittaiset sähkölaskujen säästöt, kunnes kokonaiskustannukset on maksettu.

Jos esimerkiksi käytät 10 000 euroa aurinkopaneelijärjestelmään ja saat kotitalousvähennystä aurinkopaneeleiden asennuksen osuudesta 1 600 euroa, hinta kotitalousvähennyksen jälkeen on 8 400 euroa. Sitten, jos paneelien tuottama aurinkoenergia vähentää sähkölaskuasi 2 400 euroa vuodessa, takaisinmaksu aikasi olisi noin 3,5 vuotta. Laskelmassa on käytetty sähkön hintana 0,4 euroa kWh.

Mitä pidetään hyvänä aurinkoenergian takaisinmaksuaikana?

Laadukkaat aurinkopaneelit on suunniteltu kestämään vähintään 25 vuotta ja monet modernit tuotemerkit kestävät paljon pidempään. Kun otetaan huomioon tämä käyttöikä, mitä tahansa takaisinmaksuaikaa, joka on alle noin puolet tästä ajasta tai 12,5 vuotta, voidaan pitää “kunnollisena”.

Aurinkosähkön takaisinmaksuaikaan vaikuttavat tekijät ja aurinkopaneelit osamaksulla

Aurinkopaneeli hinta ja asennus

Aurinkopaneelit ja takaisinmaksuajan laskemiseksi sinun on otettava huomioon useita tekijöitä:

  • Järjestelmäsi kokonaiskustannukset (Kuinka paljon aurinkopaneelien asentaminen maksoi?)
  • Aurinkoenergian verohyvitykset ja -alennukset (Saitko alennuksia tai hyvityksiä aurinkopaneelien asentamisesta kotiisi?)
  • Lisäkannustimet (Saatko muita kannustimia puhtaan energialähteen käyttöönotosta kotiisi?)
  • Sähkönkulutus (Kuinka paljon sähköä käytät kuukaudessa normaalisti?)
  • Energian tuotanto (Kuinka tehokkaita aurinkopaneelisi ovat?)
  • Sähkön hinta (Kuinka paljon sähkön käyttö maksaa?)

Tuet ja verohyvitykset

Jos saat alennuksen aurinkopaneelit kotiin asennuksesta, kuten alennuksen siirtymisestä uusiutuvaan energiaan, se lasketaan kannustimena. Aurinkopaneelien maksamiseen saamasi rahat ovat rahaa, jota sinun ei tarvitse maksaa takaisin kenellekään, mikä voi auttaa lyhentämään aurinkoenergiasi takaisinmaksuaikaa.

Sinun on myös otettava huomioon nettomittauksesta saamasi säästöt, jolloin saat laitokseltasi hyvityksen lisäsähkön syöttämisestä takaisin verkkoon. Pohjimmiltaan, jos aurinkopaneelisi tuottavat enemmän sähköä kuin tarvitset talosi virtalähteeksi, voit syöttää ylimääräisen energian takaisin sähköyhtiöösi, ja ne antavat sinulle hyvityksen, joka voi kompensoida käyttämäsi energian kustannukset tulevaisuudessa.

Kotitalousvähennys asennuksen osuudesta on merkittävä ja vaikuttaa aurinkopaneeleiden takaisinmaksuaikaan. Katso verottajan sivuilta miten kotitalousvähennys vaikuttaa aurinkopaneeleiden asennukseen ja aurinkopaneelit avaimet käteen ratkaisuihin. Asennuksen osuus voi olla kokonaisuudesta noin 3 000 – 5 000 euroa

Sähköauton latausasema

Aurinkopaneeli paketti takaisinmaksuajan yleiskatsaus

On tärkeää ymmärtää, miten ja milloin näet aurinkopaneeleihin tekemäsi tuoton. Aurinkopaneelit ja aurinkoenergian asentaminen voi säästää rahaa pitkällä aikavälillä, mutta voi kestää jonkin aikaa, ennen kuin näet säästöjen täyden laajuuden. Tätä ajanjaksoa kutsutaan usein aurinkoenergian takaisinmaksuajaksi.

Aurinkopaneelit ja niiden takaisinmaksuaika tarkoittaa aikaa, joka kuluu, jotta aurinkopaneelien säästöt vastaavat niistä maksamaasi summaa. Voit arvioida aurinkoenergiasi takaisinmaksukykyäsi ymmärtämällä sähkönkulutuksesi, järjestelmän kokonaiskustannusten, aurinkoveron hyvitysten ja hyvitysten, energiantuotannon, lisäkannustimien ja sähkökustannusten välisen suhteen. Valitettavasti näiden toisiinsa liittyvien tekijöiden vuoksi aurinkopaneelien keskimääräiselle takaisinmaksuajalle ei ole keksitty vastausta.

Expowerilla autamme sinua analysoimaan kotisi ja määrittämään energiankulutustarpeesi ja aurinkoenergian tuotanto-odotuksesi. Sen avulla voimme auttaa sinua laskemaan aurinkopaneelien odotetun takaisinmaksuajan. Uusiutuva energia auttaa pienentämään sähkön hintaa.

Aloita prosessi kirjoittamalla osoitteesi aurinkopaneeli laskuriimme ja selvitä, kuinka paljon voit säästää tänään! Kotimaiset aurinkopaneelit asentajat

Aurinkosähkötuotannon taloudellinen tukeminen

Katso lisää miten voit hyötyä erilaisista avustuksista asentaa aurinkopaneelit omakotitaloon tai rivitaloon.