Huawei Logo

Huawein aurinkosähkö invertteri sopii kaikkiin kohteisiin jossa on helppo ja kevyt asennus.

2 x MPPT mahdollistaa useamman paneeliketjun liittämisen järjestelmään.

Invertteri on Battery ready, voit liittää Huawein energiavaraston järjestelmään ja asennus tapahtuu Plug & Play -toiminnolla. 

Hyötysuhde 98,6 %. Tuetut WLAN, Ethernet ja 4G yhteydet sekä 10 vuoden tuotetakuu. SMART PV OPTIMIZER yhteensopiva.

Huawei aurinkopaneeleiden invertterit

Aurinkopaneelit asennettuna huawei invertteri
Aurinkopaneelit asennettuna huawei invertteri

HUAWEI SUN2000 4KW

PV INVERTTERI HUAWEI SUN2000-6KTL-M1 6KW

4 KTL invertteri mahdollistaa 4 kW täyden tehon AC-ulostulon ja 4 kW täyden tehon akun latauksen.

HUAWEI SUN2000 5KW

PV INVERTTERI HUAWEI SUN2000-6KTL-M1 6KW

5 KTL invertteri mahdollistaa 5 kW täyden tehon AC-ulostulon ja 5 kW täyden tehon akun latauksen.

HUAWEI SUN2000 6KW

PV INVERTTERI HUAWEI SUN2000-6KTL-M1 6KW

6 KTL invertteri mahdollistaa 6 kW täyden tehon AC-ulostulon ja 6 kW täyden tehon akun latauksen.

HUAWEI SUN2000 8KW

PV INVERTTERI HUAWEI SUN2000-6KTL-M1 6KW

8 KTL invertteri mahdollistaa 8 kW täyden tehon AC-ulostulon ja 8 kW täyden tehon akun latauksen.

HUAWEI SUN2000 10KW

PV INVERTTERI HUAWEI SUN2000-6KTL-M1 6KW

10 KTL invertteri mahdollistaa 10 kW täyden tehon AC-ulostulon ja 10 kW täyden tehon akun latauksen.

HUAWEI SUN2000 15KW

PV INVERTTERI HUAWEI SUN2000-6KTL-M1 6KW

15 KTL invertteri mahdollistaa 15 kW täyden tehon AC-ulostulon ja 15 kW täyden tehon akun latauksen.

Aurinkopaneeleiden aurinkoinvertterin mitoitus ja
minkä kokoisen aurinkoinvertterin tarvitsen?


Aurinkopaneelien invertterit ovat yksi aurinkopaneelijärjestelmän tärkeimmistä osista. Inverterit ovat vastuussa aurinkopaneeleista tulevan tasavirran (DC) muuntamisesta vaihtovirtasähköksi (AC) laitteidesi tehoa varten. Aurinkopaneelijärjestelmän suunnittelussa invertterisi koolla on tärkeä rooli yleisessä sähköntuotannossa. Tässä artikkelissa keskustelemme siitä, mikä vaikuttaa aurinkoinvertterin kokoon.


Kuinka määrittää invertterin koko


Aurinkoinverttereitä on erikokoisia, suuria ja pieniä. Aurinkopaneelien tapaan invertterin koko voidaan ilmaista watteina (W).

Aurinkoinvertterien mitoituksessa asentajat ottavat huomioon kolme ensisijaista tekijää: aurinkopaneelisi koon, maantieteellisen sijainnin ja paikkakohtaiset olosuhteet.

Aurinkopaneelisi koko


Aurinkopaneelisi koko on tärkein tekijä määritettäessä sopivaa aurinkoinvertterisi kokoa. Koska aurinkoinvertterisi muuntaa ryhmästä tulevan tasavirtasähkön, sen on kyettävä käsittelemään kaiken ryhmän tuottaman tehon.

Yleisenä peukalosääntönä invertterisi koon tulee olla samanlainen kuin aurinkopaneelijärjestelmäsi tasavirtaluokitus; jos asennat 6 kilowatin (kW) järjestelmän, ehdotetun invertterin odotetaan olevan noin 6000 W, plus tai miinus pieni prosenttiosuus.

Invertterien valmistajat ilmoittavat tyypillisesti tuotetietolehdissä mitoitusohjeet siitä, kuinka paljon taajuusmuuttajat voidaan yhdistää. Jos invertteriin yhdistetyn aurinkopaneelin koko on ilmoitettujen ohjeiden ulkopuolella, valmistajat voivat mitätöidä takuutarjouksensa.

[solar_wizard]
Aurinkoinvertterin mitoituslaskelmat


Aurinkoinvertterisi koko voi olla jossain määrin suurempi tai pienempi kuin aurinkopaneelisi tasavirtaluokitus. Aurinkopaneelijärjestelmän ryhmä-invertterisuhde on aurinkopaneelisi DC-arvo jaettuna invertterisi suurimmalla vaihtovirtateholla. Jos ryhmäsi on esimerkiksi 6 kW 6000 W:n invertterillä, ryhmän ja invertterin välinen suhde on 1. Jos asennat samankokoisen ryhmän 5000 invertterin kanssa, suhde on 1,2. Suurin osa asennuksista on suhde 1,15-1,25; invertterivalmistajat ja aurinkosähköjärjestelmien suunnittelijat eivät yleensä suosittele suhdetta, joka on suurempi kuin 1,55.

Korkeampi ryhmä-invertteri-suhde saattaa toimia järjestelmässäsi, jos aurinkopaneelisi eivät tuota enimmäistehoaan edellä mainittujen tekijöiden vuoksi. Aurinkopaneelisi ylimitoituksen etu suhteessa invertterin kapasiteettiin on, että pienemmän watin invertterit ovat halvempia kuin suuremmat vastineensa. Mutta ei ole suositeltavaa ylimitoittaa taulukkoasi liikaa, koska se voi aiheuttaa leikkauksia. Leikkaus tapahtuu, kun aurinkopaneelisi tuottavat liian paljon tasavirtaa, jotta invertteri pystyy käsittelemään tietyllä hetkellä. Kun näin tapahtuu, invertteri rajoittaa muunnettavan energian määrää, mikä johtaa aurinkopaneelijärjestelmän tehohäviöihin.

Toisaalta et halua asentaa aurinkoinvertteriä, joka on liian suuri (eli jolla on pienempi ryhmä-invertterisuhde), koska invertterisi on tehokkain, jos se toimii lähellä kokonaiskapasiteettiaan. Jos invertteri on liian suuri ryhmään verrattuna, se ei tuota haluttua määrää sähköä.