Aurinkopaneelit omakotitaloon asennettuna ovat järkevä investointi. Sähkön kova hinnannousu ja valtion kannustimet, sekä kotitalousvähennys tekevät aurinkopaneeleista järkevän investoinnin. Siirtymä vihreään energian käyttöön saavat aurinkosähköasennukset näyttämään kannattavilta monille asunnonomistajille.

Mutta aurinkopaneelien todelliset kustannukset ja säästävätkö ne rahaa, riippuu muutamista avaintekijöistä. Suosittelemme kääntymään asiantuntijoidemme puoleen 09 4245 2008 ja tarjoamme aurinkopaneelit omakotitaloon.

Kuinka paljon on aurinkopaneelit omakotitaloon hinta?

Aurinkoenergia aurinkopaneeli

Keskimäärin aurinkopaneelien asennus sekä järjestelmä yhdessä voivat maksaa noin 8 000 – 25 000 euroa. Kokeile aurinkopaneeli laskuria.

Sähkön hinnat vaihtelevat paikkakunnittain ja ovat jatkuvasti noussusa. Sähkön hintaan vaikuttavat olosuhteet kuten tuuli, käyttö sekä kylmyys. Suomessa moni energiayhtiö on nostanut sähkön jopa yli 40 senttiä kilowattitunnilta 

Aurinkopaneeleita hankittaessa on hyvä tietää oma sähkönkulutus ja hinta Sijaintisi voi vaikuttaa myös olemassa oleviin tukiin ja tuet voivat vaikuttaa lompakkoosi ajan myötä.

Aurinkopaneelit omakotitaloon kokemuksia olemme saaneet asiakkailtamme paljon positiivista palautetta asiantuntevuudestamme.

Tässä on (3) kolme vaihetta selvittääksesi, säästätkö enemmän kuin kulutat aurinkopaneeleihin.

1. Tarkista sähkölaskusi

aurinkopaneelit omakotitaloon tuottavat omaa sähköä ja voivat siksi kompensoida kuukausittaista sähkölaskuasi huomattavasti, ellei jopa eliminoida sitä. Mitä korkeampi laskusi, sitä todennäköisemmin hyödyt aurinkopaneeleiden asennuksesta. Aurinkopaneelit omakotitaloon tuottavat energia auringosta ja ovat uusiutuvaa energiaa.

2. Arvioi altistuksesi auringonvalolle
Enemmän aurinkoa tuo enemmän energiaa ja enemmän mahdollisuuksia säästää aurinkoenergialla aurinkopaneeleiden avulla. 

Aurinkojärjestelmän ja tehoon vaikuttaa myös asuntosi suunta aurinkoon, sen saaman varjon määrä ja kattotyyppi. 

 

aurinkopaneelit omakotitaloon asennettuna
aurinkopaneelit omakotitaloon

3. Pyydä asiantuntijalta tarjous
Aurinkopaneelit omakotitaloon toimitetaan pääsääntöisestiasennettuna. Pyydä tarjous aurinkopaneeleista.

Useimmat aurinkopaneelit omakotitaloon eivät vaadi juurikaan huoltoa, ja ne on suunniteltu kestämään yli 25 vuotta. Aurinkopaneelit voivat kestää jopa kauemminkin ilman, että tuotetun sähkön määrä muuttuu vain vähän

Kun arvioit ja pyydät kokonaishintaa, muista ottaa huomioon, kuinka paljon energiaa kulutat säännöllisesti. Käyttösi voit helposti tarkistaa energiayhtiön online palveluista tai kuukausittaisesta sähkölaskustasi.

Tällöin selviää minkä kokoinen järjestelmä tarvitaan tuottamaan tarvittava määrä aurinkoenergiaa.

Asennuksen kanssa keskimääräinen 5-8 kW:n aurinkopaneelit omakotitaloon maksaa arviolta 8 000 – 13 000 euroa asennettuna. Tämä kustannus on ennen energiatukea, kotitalousvähennystä tai muita valtion tarjoamia kannustimia. 

Aurinkopaneelit omakotitaloon laskuri auttaa selvittämään minkälainen järjestelmä olisi itselle paras. Paras aurinkopaneeli 2022 on meidän mielestä selkeästi Longi Solar aurinkopaneelit kestävyyden, laadun ja takuun vuoksi. Longi solar on myös tehokkain aurinkopaneeli 450 w tehoillaan.