fbpx

Aurinkopaneelit asennettuna

Aurinkopaneelit asennettuna omakotitaloon

Aurinkopaneelit

Aurinkovoimalan hinta on aina riippuvainen kohteesta.

Aurinkopaneelit voivat olla hyvä valinta omakotitaloon, jos haluat tuottaa osan kotisi sähköä uusiutuvilla energianlähteillä. Aurinkopaneelit voidaan asentaa omakotitalon katolle tai maanpinnalle, ja ne voidaan liittää helposti sähköverkkoon. 

Aurinkopaneelit ovat myös taloudellisesti kannattava valinta, tuottaa energiaa uusiutuvista luonnonvaroista. Lisäksi aurinkopaneelit ovat ympäristöystävällisiä ja ne voidaan asentaa ilman suuria rakennustöitä.

Mietitkö miksi hankkia aurinkopaneelit? Onko aurinkopaneelit kannattava investointi?

Aurinkopaneelit ovat pitkäaikainen hankinta ja investointi. Aurinkopaneelien takaisinmaksuaikaan ja kannattavuuteen on monia vaikuttavia seikkoja. Aurinkopaneeleista saadaan paras hyöty, kun aurinkopaneeleilla korvataan omaa energian käyttöä mahdollisimman paljon.

Aurinkopaneelien takaisinmaksuaika on noin 4-20 vuotta, riippuen keskiarvoisesta sähkön hankintahinnasta. Takaisinmaksuaika on aika joka kuluu aurinkopaneelien tuottamiseen tarpeeksi energiaa ja kattamaan asennuskustannukset. Sitä kutsutaan myös sijoitetun pääoman tuottoksi (ROI).

Aurinkoenergian takaisinmaksuaika voidaan laskea seuraavasti: Takaisinmaksuaika = (asennuskustannukset) / (keskimääräinen vuotuinen sähköntuotanto)

Aurinkopaneelit ovat osa aurinkoenergia järjestelmää, joka muuntaa auringon energian sähköksi. Aurinkopaneelit ottavat talteen auringonvaloa ja invertteri muuntaa sen tasavirtasähköksi. Tuotetun sähkön määrä riippuu paneelin koosta, auringonvalon määrästä ja vuorokaudenajasta. 

Tyypillinen aurinkopaneeli tuottaa noin 410  wattia tunnissa aurinkoisena päivänä keskipäivällä. Aurinkopaneelin tuottama sähkö riittää 100 watin hehkulampun virransyöttöön noin 14 tunniksi tai kannettavaan tietokoneeseen noin 5 tunniksi. 

Keskiverto omakotitalo käyttää arviolta 900 kilowattituntia kuukaudessa. Aurinkopaneeli, joka tuottaa 410 wattia tunnissa, tuottaa keskimäärin noin 350 kilowattituntia vuodessa. Aurinkoenergia järjestelmä jossa on 18 kpl 410 w aurinkopaneeleita, tuottaa keskiarvoisesti noin 6 400 kW vuodessa. 

Aurinkopaneeleiden tuotto riippuu olosuhteista ja on hyvin erillainen paikasta riippuen.

Mistä aurinkopaneelit omakotitaloon tai rivitaloon, hinta asennettuna muodostuu. Aurinkopaneelien hinta on aina riippuvainen järjestelmän koosta ja kohteesta. Omakotitalon korkeus, kattomateriaali ja katon kaltevuus vaikuttaa hintaan. Hintaa vaikuttavia tekijöitä on myös, päästäänkö nostimella lähelle taloa.

4 kW aurinkopaneeleita sisältävä järjestelmä saattaa olla suhteessa kalliimpi kuin 8-9 kW järjestelmä, jos vertaillaan järjestelmää € / watti.

Aurinkopaneelit sisältävä aurinkoenergiaa tuottava järjestelmä asennettuna omakotitaloon maksaa arviolta 6 000 € – 14 000 €

Voit hahmottaa kustannuksia ja mahdollisia säästöjä aurinkopaneeli laskurilla (https://expower.fi/aurinkopaneeli-laskuri)

Aurinkopaneelit on lyhyesti sanottuna taloudellisesti kannattava.

Aurinkoenergiaa tuottavat järjestelmät ja niiden hinnat ovat vuosien aikana pienentyneet merkittävästi. 

Aurinkovoimaloiden jotka ovat liittyneet sähköverkkoon, eivät ole pelkän kesäasunnon hankinta. Ekologisesta vihreää energiaa tuottavasta järjestelmästä omaan käyttöön on tullut taloudellisesti kannattava investointi. Aurinkopaneeleiden hinta asennettuna on laskenut merkittävästi viimeisten vuosien aikana suhteessa energian kokonaishintaan.

Aurinkopaneelien kannattavuus on parempi, mitä kalliimpi energian hinta omassa sopimuksessa on. Energian hintojen nousu nostaa huomattavasti aurinkosähkön kannattavuutta omaan käyttöön. 

Aurinkopaneelien oman käytön ylijäämä on helppo myydä energiayhtiön kanssa tehdyn sopimuksen kautta, sähköverkkoon muiden käyttöön.

Aurinkosähköjärjestelmä on turvallinen sijoitus

Aurinkopaneelit asennettuna on kannattava investointi, koska se tuottaa kymmeniä vuosia, vuoden aikana jopa 5–25 prosenttia järjestelmään investoidusta summasta.

Sähkölaskusi pienenee ja aurinkovoimalasi kannattavuus paranee, kun sähkön hinta nousee. Aurinkovoimala muuttui kannattavammaksi myös taloyhtiöissä, kun Työ- ja elinkeinoministeriössä valmisteltu lainsäädännön muutos tuli voimaan vuoden 2021 alussa.

Taloyhtiön asukkaat voivat hyödyntää kiinteistössä tuotettua ja kulutettua aurinkosähköä aiempaa helpommin ilman siirtomaksuja ja veroja.

Lainsäädäntömuutoksen myötä myös aurinkovoimaloihin sijoitetun pääoman saa aikaisempaa nopeammin takaisin.

Mietitkö, paljonko aurinkopaneelit maksavat? Tee testi ja katso mitä aurinkopaneeli laskuri kertoo ja selvitä mahdollinen hyötysi.

Aurinkopaneelit asennettuna asentaja

Aurinkopaneelit asennettuna omakotitaloon tai rivitaloon hinta?

Aurinkovoimalan ja aurinkopaneelit asennettuna lopullinen hinta riippuu aina kohteesta, sekä aurinkovoimalan koosta.

Mistä aurinkopaneelien hintaerot johtuvat?

Aurinkopaneelit sisältävät erilaisia ominaisuuksia. Mitä laadukkaampi ja mitä enemmän ominaisuuksia aurinkopanelissa on, sitä enemmän se yleensä maksaa.

Hyvänä esimerkkinä on mustat aurinkopaneelit. Musta väri näyttää tyylikkäältä esimerkiksi mustalla katolla, ja siksi moni haluaa maksaa siitä hiukan ylimääräistä.

Muita ominaisuuksia voivat olla pitkä 30 vuoden tehdastakuu tai kaksoislasirakenne, jolloin myös paneelin takana on lasi muovikalvon sijaan. Lisäksi aurinkopaneeli voi olla kaksipuolinen, jolloin tuotantoa saadaan myös paneelin taakse tulevasta valosta.

Aurinkopaneelit asennettuna

Aurinkovoima on hyvä ympäristölle

Yleisimmin tunnettu tosiasia aurinkoenergiasta on, että se edustaa puhdasta, vihreää energianlähdettä. Aurinkovoima on loistava tapa pienentää hiilijalanjälkeäsi. Aurinkoenergiassa ei ole mitään, mikä saastuttaisi luontoäidin. 

Aurinkovoima ei vapauta kasvihuonekaasuja, ja lukuun ottamatta puhtaan veden lähteen tarvetta toimiakseen, se ei käytä mitään muita resursseja. Siksi se on turvallinen ja ympäristöystävällinen. Silti ihmiset epäilevät edelleen, miksi aurinkoenergia on hyvää.

Aurinkovoima on omavarainen ja aurinkopaneelien asentaminen katolle on turvallinen ja helppo tapa edistää kestävää tulevaisuutta. Aloitus kotona on loistava tapa osoittaa, että välität ympäristöstä.

Aurinkovoima & aurinkopaneelit voi käyttää vajaakäytössä olevaa maata

Saatat edelleen ihmetellä, miksi aurinkovoimaa. Aurinkoenergian kasvavan tarpeen myötä useimmat meistä ovat helposti saatavilla. Eri puolilla maata on valtavia maa-alueita, jotka ovat kaukana suurista kaupungeista tai pääkaupungeista, eikä niitä käytetä mihinkään.

Aurinkovoimalla voimme todella hyödyntää maata ja tuottaa sen jälkeen suurta arvoa; aurinkoenergia tarjoaa voimanlähteen kaikille. Tällä tavalla meidän ei tarvitse käyttää kalliita maa-alueita, jotka voisivat sopia paremmin muihin käyttötarkoituksiin.

Aurinkosähkö & aurinkopaneelit tekee kodistasi energiatehokkaan

Aurinkopaneelit ja niiden kustannusten lasku on hyvä esimerkki siitä, miksi aurinkoenergian käyttöä pitäisi lisätä. Perinteinen sähkö on vahvasti riippuvainen fossiilisista polttoaineista, kuten hiilestä ja maakaasusta. Ne eivät ole vain haitallisia ympäristölle, vaan ne ovat myös rajallisia resursseja. Tämä johtaa epävakaisiin markkinoihin, joilla energian hinnat muuttuvat pitkin päivää.

Aurinkosähkö lisää sähköriippumattomuuttasi! Investoimalla 4 kW:n aurinkojärjestelmään, joka on yleisin kotimainen koko, voit helposti suojautua ennakoimattomilta sähkön hintojen nousulta ja nauttia halvasta sähköstä koko päivän – aurinko ei koskaan nosta hintojaan ja se antaa sinulle energiavarmuutta .

Kun katollasi on aurinkopaneelit, olet saavuttanut teknisesti energiariippumattoman tilan. Aurinkoakkujen varastointijärjestelmät voivat myös auttaa varastoimaan sähköä öisin ja sateisina päivinä.